ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Ελληνική Αρχιτεκτονική

Στην κατασκευή των ναών και των δημόσιων κτιρίων, οι Έλληνες αρχιτέκτονες δεν χρησιμοποιούν συνδετικό υλικό για να δεσμεύσει τις πέτρες που ήταν οι στήλες: αυτά ήταν μόνο επικαλύψεις, αλλά, παρά τις περιορισμένες διαθέσιμες για την κοπή και λείανση μέσο, ​​εφοδιασμένα μαζί με τέτοια ακρίβεια, ώστε μεταξύ ενός άλλου δεν υπάρχει τρόπος για να εισάγετε μια βελόνα.

Η ελληνική αρχιτεκτονική έχει υψηλότερη έκφραση του στο ναό και στη στήλη ιδιαιτερότητά της. Η στήλη σηματοδοτεί το ποσοστό και το στυλ των ναών. Κατά την πρώτη, οι Έλληνες γνώριζαν δύο είδη της παραγγελίας (στυλ) κίονες, δωρικού και ιωνικού ρυθμού, και αργότερα πρόσθεσε στον Κορινθιακό, που προέρχεται από το Ιόνιο, με την πρωτεύουσα παρέχεται με φύλλα άκανθας.

Η αρχιτεκτονική της γεωμετρικής περιόδου, μεταξύ 900 και 725 π.Χ., τα σπίτια είναι ακανόνιστο σχέδιο και οι ναοί έχουν τώρα μεγάλες εγκαταστάσεις και τα στενά, μερικές φορές σχεδόν τετράγωνο με μια κεντρική στήλη (ή κεντρική σειρά των στηλών) ως προστάτη της οικογένειας. Τα μοντέλα τερακότα των κτιρίων του Άργους γίνεται σαφές μόνο ένα ζευγάρι των στηλών πριν από ένα μικρό ορθογώνιο θάλαμο, στην οποία hollyhock ένα μυτερό στέγη. Προτιμώμενα υλικά κατασκευής ήταν η πρώτη τούβλο και το ξύλο, με κάποια χρήση της πέτρας.

Από τον έκτο αιώνα π.Χ., έχουν αναπτύξει τις παραγγελίες δωρικού και ιωνικού ρυθμού, κυρίως Έλληνες. Η αρχαιότερη παράδειγμα του δωρικού ρυθμού παρατηρείται στον ναό του Απόλλωνα, στον όρο, στην Αιτωλία και το ιωνικό γεννήθηκε στο ανατολικό Αιγαίο, σε πόλεις όπως τη Σάμο και τη Σμύρνη. Ο ναός έχει αποκτηθεί στο εύρος και η χρήση της πέτρας, κυρίως μάρμαρα, έγινε όλο και πιο συχνές. γλυπτά άρχισαν να στολίζουν τα κτίρια, με φυτικά και εικονιστικά μοτίβα, όπως και σε Πρινιάς Ναό. Κατά τη διάρκεια σύντομο χρονικό διάστημα, που ασκείται σε Neandria και σε άλλα μέρη το είδος του ανέμου τραβηγμένη palmiforme κεφαλαίου, συριακής καταγωγής. Σε Πρινιάς, της Δήμητρας και Σελίνου παραμένει ένα μοντέλο ναό στερείται εξέδρας φόρτωσης, η οποία απαιτεί πιο αρχαία καταγωγή.

Μεταξύ 600 και 500 π.Χ. (αρχαϊκή περίοδο), οι περιγράφονται μοντέλα κατά την περίοδο επεκτάθηκαν και εκπονήθηκε με τη σταδιακή βελτίωση των αναλογιών, ενώ οι πρωτεύουσες έχουν γίνει πιο κομψό και γλυπτική αετώματα δράση άρχισε να ενσωματωθούν καλύτερα στην αρχιτεκτονική δομή . Την ίδια στιγμή, το χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για να αναβιώσει το στολίδι στην πέτρα, μάρμαρο γενικά.

Το τυπικό ελληνικό ναό, στη συνέχεια πήγε για να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα που ακολουθούν μια στοά πρόσβασης, την κύρια κάμερα με την θεία εικόνα και, συχνά, ένα δωμάτιο σε κεφάλαια. Μία κιονοστοιχία (περιστύλιο) περιβάλλει το σύνολο, καλύπτεται από μια στέγη κεκλιμένη. Δύο σειρές κιόνων χωρίζουν, μερικές φορές το σηκό (θάλαμος που προορίζεται για την θεότητα) σε ένα κεντρικό κλίτος και δύο πλευρικές πτέρυγες. εντυπωσιακά παραδείγματα της δωρικής αρχαϊκών ναών βρείτε στην Κέρκυρα, Term, Σελίνου, Sele, πέστο, Αθήνα, Κυρήνη, την Κόρινθο, Σουνίου, Asso και τους Δελφούς. Μεταξύ των πιο σημαντικών Ίωνες ναούς της περιόδου που αναφέρθηκαν ήταν εκείνα της Εφέσου και της Σάμου, τόσο Diptera, δηλαδή, που είναι εξοπλισμένα με διπλά κιονοστοιχία.

Κλασική περίοδο. Όλη η κλασική αρχιτεκτονική (που παράγεται από 500 χρόνια και 300 π.Χ.) χαρακτηρίζεται από την απόλυτη αίσθηση της οργανικής ενότητας και της ισορροπίας, υποτάσσοντας με τις αναλογίες του στην μαθηματική τάξη. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, που εκτείνεται από το τέλος του ναού των Αλκμεωνιδών στους Δελφούς, στην αρχή του «Περικλή αιώνα", όταν ανέλαβε την εξωραϊσμό της Ακρόπολης των Αθηνών, οι προσπάθειες αρχιτεκτόνων επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη βελτίωση της δωρικού ρυθμού. Οι πόλεις και νησιά του Ιονίου έπεσε στα χέρια των Περσών, η οποία μπορεί να εξηγήσει τη σπανιότητα των ιωνικών ναών κατά το χρόνο. Σε αντίθεση, οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν να εναρμονίσουν τις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων αρχιτεκτονικά στοιχεία και να καθορίσει ενότητες για δωρικού ρυθμού.

Η πρώτη μεγάλη κατασκευή Δωρική περίοδο ήταν ο ναός του Δία στην Ολυμπία, χτισμένο σύμφωνα με Libao κινδύνου στο 456 π.Χ., όταν η Αθήνα ξαναχτίστηκε στην κυβέρνηση του Περικλή, επικεντρώθηκε στο λόφο της Ακρόπολης αρκετές δωρικούς ναούς, εκ των οποίων το πιο σημαντικό - ότι, στην πραγματικότητα, σηματοδότησε το απόγειο του κλασικού στυλ - είναι ο Παρθενώνας, που χτίστηκε από Ictino και ο Καλλικράτης και διακοσμημένο με γλυπτά σχεδιασμένα από τον Φειδία. Από τότε, το έργο αυτό, με οκτώ κίονες στην πρόσοψη και 17 σε κάθε πλευρά, επηρεάζονται όλα τέχνη και όλη την αρχιτεκτονική της Ελλάδα, προσφέροντάς σας ένα μοτίβο στο οποίο ενώσει την ιδανική αντίληψη της μορφής και του ανθρώπινου αναλογίες και γαλήνια και απογυμνώνεται συναισθηματική προσέγγιση. Οι ναοί Ίωνες της Κλασικής περιόδου, χάθηκαν σε πλάτος σε σχέση με την αρχαϊκή εποχή, μας ξεπέρασε σε χάρη και την καθαρότητα.

Αθήνα Παρθενώνα
Αθήνα Παρθενώνα
Οι παραγγελίες δωρικού και ιωνικού έκανε χρήση αφηρημένων μοτίβων ή ημι-αφηρημένη για να συμβολίσει την οργανική ζωή. Οι αρχιτέκτονες της ύστερης κλασικής περιόδου, σε αντίθεση, προτίμησε να το μεταφράσετε πιο κυριολεκτικά και έτσι έκανε χρήση στολίδια εμπνευσμένο από ακάνθου και άλλα φυτά. Έτσι προέκυψε η τελευταία παραγγελία της ελληνικής αρχιτεκτονικής, του Κορινθιακού, ανακοίνωσε στο ναό του Απόλλωνα στην Bassas, και έγινε δημοφιλές από το 334 π.Χ.
Στη συνέχεια, η κορινθιακού ρυθμού συνδυάστηκε τη δωρική σε πολλά κτίρια: το ένα προορίζεται για το εσωτερικό, αυτό για την πρόσοψη (ναός της Αθηνάς στην Τεγέα, του Σκόπα). Το τέλος της κλασικής περιόδου παρατηρήθηκε μια αναβίωση του Ιωνικού ρυθμού, επηρεασμένος από Πυθέας αρχιτέκτονα (τάφος του Μαυσώλου κατά Αλικαρνασσό), ο οποίος εγκατέλειψε την άσκηση του φινέτσα σε αντάλλαγμα για μνημειακότητα.

Ελληνιστική περίοδο. Ακόμη και η κλασική σκηνή, οι Έλληνες αρχιτέκτονες θεωρείται κάθε κτιρίου ως πλήρης μονάδα από μόνη της και ως εκ τούτου, ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα. Κατά την Ελληνιστική περίοδο (μεταξύ 300 και 100 π.Χ.), η τάση αυτή εξαφανίστηκε και οι αρχιτέκτονες, που χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό νέων πόλεων, ζήτησε αρχιτεκτονικό συγκρότημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε μέρη όπως η Κως, η Πέργαμος, η Αντιόχεια, Σελεύκεια και Μαγνησίας. Ήταν η εποχή της αστικής ανάπτυξης: οι στοές έχουν πολλαπλασιαστεί και οι δρόμοι διασταυρώνονται κάθετα, συχνά πλαισιώνεται από κιονοστοιχίες. Το σχέδιο των αγορών των πόλεων (πλατείες) έγινε τακτική, με κτίρια που αφιερώνεται σε δημοφιλείς συναντήσεις.

Επίσης εκείνη τη στιγμή η ομάδα έχει αρχίσει να επισκιάσει τις λεπτομέρειες, όπως φαίνεται στους ναούς συστάθηκε με Cossúcio (το Δία στην Αθήνα) και τον Ερμογένη (η Άρτεμις στη Μαγνησία), ή μεγάλου βωμού της Περγάμου. Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται προς τα κοσμικά ή ημι-κοσμικά κτίρια, όπως περίστωα (κιονοστοιχίες της Πριήνης, Πέργαμο και στην Αθήνα), συγκροτήματα (Μίλητος) ή βιβλιοθήκες (Πέργαμος), για να μην αναφέρουμε τα παλάτια, βίλες και κατοικίες. Οι κατοικίες της ελληνιστικής περιόδου είναι μέτρια αναλογίες, αλλά από τον τρίτο αιώνα π.Χ. έγινε πολυτελές. Τα κομμάτια διατεταγμένα γύρω από μια κεντρική αυλή με δωρικούς περιστύλιο και διακοσμητική ζωγραφική, στόκος και μωσαϊκό. Η κατασκευή των θεάτρων έχει αλλάξει: πάει η χορωδία και το προσκήνιο αυξάνεται με φόντο τοίχο διακοσμημένο.

Επικοινωνήστε με μη-ελληνιστικής αρχιτεκτονικής (Αίγυπτο, τη Συρία, τη Μεσοποταμία) οδήγησε στην παραγωγή νέων αρχιτεκτονικών τύπων, με την οποία εμπλούτισαν την καλλωπιστικά ρεπερτόριο. Οι ελληνικές παραγγελίες έφτασε στην Περσία και ακόμη και η Ινδία, το λιώσιμο σε πολλές περιπτώσεις σε τοπικό στυλ. Στο φυτικό φύση της διακόσμησης ενώνονται με ρυθμική ανάγκη, στη βάση των ζώων, και συχνά τα στολίδια σχεδιάστηκαν ως ρεαλιστική αντίγραφα των αντικειμένων λατρείας (γιρλάντες, τελετουργικό τεμάχια).

Στη χριστιανική εποχή, η ελληνιστική βασιλική ήταν το πιο διαδεδομένο μέχρι τον πέμπτο αιώνα στις αρχές του έκτου αιώνα, ήρθε ο τρούλος της εκκλησίας και ελληνικού φυτού. Πριν δωρεάν, το σταυροειδές σχέδιο πρέπει να εισαχθεί σε ορθογώνια τοίχους, με οκταγωνικό εξωτερικούς τοίχους. ακμή του ήταν οι ενδέκατο και δωδέκατο αιώνα, με τη χρήση των τεσσάρων θόλων, ένα σε κάθε χέρι του σταυρού.

Gostou? Compartilhe:

0 comentários:

Ελλάδα Δημοσιεύσεις (294) Российские Статьи (286) ქართული პოსტები (215) Қазақстан талқылаулар (210) Türk Mesajlar (204) Великобритания (20) Ελλάδα (19) Ηνωμένο Βασίλειο (19) Франция (11) Γαλλία (10) биология (10) Ηνωμένες Πολιτείες (8) Америка (8) Бразилия (6) Новая Зеландия (6) Соединенные Штаты (6) Κίνα (5) Νέα Ζηλανδία (5) Австралия (5) Amerika (4) Αμερική (4) Βραζιλία (4) Испания (4) Китай (4) Нидерланды (4) ამერიკა (4) Αλβανία (3) Αυστραλία (3) Ολλανδία (3) Дания (3) Норвегия (3) США (3) Сингапур (3) Чили (3) география (3) Birleşik Krallık (2) Δανία (2) Ισπανία (2) Ιστορία (2) Καναδάς (2) Κύπρος (2) Μεξικό (2) Νορβηγία (2) Χιλή (2) Австрия (2) Азия (2) Албания (2) Алжир (2) Ангола (2) Андорра (2) Антигуа и Барбуда (2) Аргентина (2) Армения (2) Африка (2) Бангладеш (2) Барбадос (2) Бахрейн (2) Беларусь (2) Белиз (2) Бельгия (2) Бенин (2) Болгария (2) Боливия (2) Ботсвана (2) Бруней (2) Буркина-Фасо (2) Бурунди (2) Бутан (2) Вануату (2) Венгрия (2) Венесуэла (2) Вьетнам (2) Габон (2) Гаити (2) Гайана (2) Гамбия (2) Гватемала (2) Гвинея (2) Гвинея-Бисау (2) Германия (2) Гондурас (2) Гренада (2) Гренландия (2) Греция (2) Грузия (2) Джибути (2) Доминика (2) Египет (2) Замбия (2) Западная Сахара (2) Зимбабве (2) Израиль (2) Индонезия (2) Иордания (2) Ирак (2) Иран (2) Ирландия (2) Исландия (2) Италия (2) Йемен (2) Камбоджа (2) Камерун (2) Канада (2) Катар (2) Кения (2) Кипр (2) Кирибати (2) Колумбия (2) Коста-Рика (2) Кот-д'Ивуар (2) Куба (2) Кувейт (2) Лаос (2) Латвия (2) Лесото (2) Либерия (2) Ливан (2) Ливия (2) Литва (2) Лихтенштейн (2) Люксембург (2) Маврикий (2) Мавритания (2) Мадагаскар (2) Малави (2) Малайзия (2) Мали (2) Мальта (2) Марокко (2) Маршалловы острова (2) Мексика (2) Микронезия (2) Мозамбик (2) Молдова (2) Монако (2) Монголия (2) Мьянма (2) Намибия (2) Науру (2) Непал (2) Нигер (2) Нигерия (2) Никарагуа (2) Океания (2) Оман (2) Палау (2) Панама (2) Парагвай (2) Перу (2) Польша (2) Португалия (2) Руанда (2) Румыния (2) Сальвадор (2) Санкт-Томе и Принсипи (2) Свазиленд (2) Сенегал (2) Сент-Китс-Невис (2) Сент-Люсия (2) Сербия (2) Сирия (2) Словакия (2) Словения (2) Сомали (2) Судан (2) Суринам (2) Таиланд (2) Тайвань (2) Танзания (2) Того (2) Тонга (2) Тувалу (2) Тунис (2) Уганда (2) Украина (2) Уругвай (2) Фиджи (2) Филиппины (2) Финляндия (2) Хорватия (2) Центрально-Африканская республика (2) Чад (2) Черногория (2) Чехия (2) Швейцария (2) Швеция (2) Шри-Ланка (2) Эквадор (2) Экваториальная Гвинея (2) Эритрея (2) Эстония (2) Эфиопия (2) Ямайка (2) общество (2) Қазақстан (2) ამინდი (2) გაერთიანებული სამეფო (2) იაპონია (2) კუბა (2) Afganistan (1) Afrika (1) Almanya (1) Amerika Birleşik Devletleri (1) Andorra (1) Angola (1) Antarktika (1) Antigua ve Barbuda (1) Arctic (1) Arjantin (1) Arnavutluk (1) Asya (1) Avustralya (1) Avusturya (1) Azerbaycan (1) Bahamalar (1) Bahreyn (1) Bangladeş (1) Barbados (1) Batı Sahara (1) Batı Samoa (1) Belize (1) Belçika (1) Benin (1) Beyaz Rusya (1) Bhutan (1) Birleşik Arap Emirlikleri (1) Bolivya (1) Bosna-Hersek (1) Botsvana (1) Brezilya (1) Brunei (1) Bulgaristan (1) Burkina Faso (1) Burundi (1) Cape Verde (1) Cezayir (1) Cibuti (1) Danimarka (1) Dominik Cumhuriyeti (1) Dominika (1) Doğu Timor (1) Ekvator (1) Ekvator Ginesi (1) El Salvador (1) Endonezya (1) Eritre (1) Ermenistan (1) Estonya (1) Etiyopya (1) Fas (1) Fiji (1) Fildişi Sahili (1) Filipinler (1) Filistin (1) Finlandiya (1) Fransa (1) Gabon (1) Gambiya (1) Gine (1) Gine-Bissau (1) Grenada (1) Grönland (1) Guatemala (1) Guyana (1) Güney Afrika (1) Güney Kore (1) Güney Sudan (1) Gürcistan (1) Haiti (1) Hindistan (1) Hollanda (1) Honduras (1) Hırvatistan (1) Irak (1) Jamaika (1) Japonya (1) Kamboçya (1) Kamerun (1) Kanada (1) Karadağ (1) Katar (1) Kazakistan (1) Kenya (1) Kiribati (1) Kolombiya (1) Komor Adaları (1) Kongo Demokratik Cumhuriyeti (1) Kosta Rika (1) Kuveyt (1) Kuzey Kore (1) Küba (1) Kıbrıs (1) Kırgızistan (1) Lesotho (1) Letonya (1) Liberya (1) Libya (1) Liechtenstein (1) Litvanya (1) Lüksemburg (1) Macaristan (1) Madagaskar (1) Makedonya (1) Malavi (1) Maldivler (1) Mali (1) Malta (1) Marshall Adaları (1) Mauritius (1) Meksika (1) Mikronezya (1) Moldova (1) Monako (1) Moritanya (1) Mozambik (1) Moğolistan (1) Myanmar (1) Mısır (1) Namibya (1) Nauru (1) Nepal (1) Nijer (1) Nijerya (1) Nikaragua (1) Norveç (1) Okyanusya (1) Orta Afrika Cumhuriyeti (1) Oικολογία (1) Pakistan (1) Palau (1) Panama (1) Papua Yeni Gine (1) Paraguay (1) Peru (1) Polonya (1) Portekiz (1) Romanya (1) Ruanda (1) Rusya (1) Saint Kittler Nevis (1) San Marino (1) Santa Lucia (1) Senegal (1) Seyşeller (1) Sierra Leone (1) Singapur (1) Slovakya (1) Slovenya (1) Solomon Adaları (1) Somali (1) Sri Lanka (1) St Tome ve Principe (1) St Vincent ve Grenadinler (1) Sudan (1) Surinam (1) Suriye (1) Suudi Arabistan (1) Svaziland (1) Sırbistan (1) Tacikistan (1) Tanzanya (1) Tayland (1) Tayvan (1) Togo (1) Tonga (1) Trinidad ve Tobago (1) Tunus (1) Tuvalu (1) Türkiye (1) Türkmenistan (1) Uganda (1) Ukrayna (1) Umman (1) Uruguay (1) Vanuatu (1) Vatikan Devleti (1) Venezuela (1) Viet Nam (1) Virgin Adaları (1) Yemen (1) Yeni Zelanda (1) Yunanistan (1) Zambiya (1) Zimbabve (1) Çad (1) Çek Cumhuriyeti (1) Çin (1) Özbekistan (1) Ürdün (1) İran (1) İrlanda (1) İspanya (1) İsrail (1) İsveç (1) İsviçre (1) İtalya (1) İzlanda (1) Şili (1) Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες (1) Άγιος Θωμάς και Πρίγκιπας (1) Αίγυπτος (1) Αγία Λουκία (1) Αγκόλα (1) Αζερμπαϊτζάν (1) Αιθιοπία (1) Ακτή του Ελεφαντοστού (1) Αλγερία (1) Ανατολικό Τιμόρ (1) Ανδόρα (1) Αντίγκουα και Μπαρμπούντα (1) Ανταρκτική (1) Αργεντινή (1) Αρκτική (1) Αρμενία (1) Αρχιτεκτονικησ (1) Ασία (1) Αυστρία (1) Αφγανιστάν (1) Αφρική (1) Αϊτή (1) Βέλγιο (1) Βανουάτου (1) Βατικανού (1) Βενεζουέλα (1) Βιετνάμ (1) Βολιβία (1) Βοσνία-Ερζεγοβίνη (1) Βουλγαρία (1) Βόρεια Κορέα (1) Γερμανία (1) Γεωργία (1) Γκάμπια (1) Γκαμπόν (1) Γουατεμάλα (1) Γουιάνα (1) Γουινέα (1) Γουινέα-Μπισάου (1) Γρενάδα (1) Γροιλανδία (1) Δημοκρατία της Τσεχίας (1) Δημοκρατία του Κονγκό (1) Δομινικανή Δημοκρατία (1) Δυτική Σαμόα (1) Δυτική Σαχάρα (1) Ελ Σαλβαδόρ (1) Ελβετία (1) Ερυθραία (1) Εσθονία (1) Ευρώπη (1) Ζάμπια (1) Ζιμπάμπουε (1) Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (1) Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (1) Ιαπωνία (1) Ινδία (1) Ινδονησία (1) Ιορδανία (1) Ιράκ (1) Ιράν (1) Ιρλανδία (1) Ισημερινή Γουινέα (1) Ισημερινός (1) Ισλανδία (1) Ισραήλ (1) Ιταλία (1) Κένυα (1) Καζακστάν (1) Καμερούν (1) Καμπότζη (1) Κατάρ (1) Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (1) Κιργιστάν (1) Κιριμπάτι (1) Κολομβία (1) Κομόρες (1) Κουβέιτ (1) Κούβα (1) Κροατία (1) Κόστα Ρίκα (1) Λάος (1) Λίβανος (1) Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (1) Λεσόθο (1) Λετονία (1) Λευκορωσία (1) Λιβερία (1) Λιβύη (1) Λιθουανία (1) Λιχτενστάιν (1) Λουξεμβούργο (1) Μάλι (1) Μάλτα (1) Μαδαγασκάρη (1) Μακεδονία (1) Μαλάουι (1) Μαλαισία (1) Μαλδίβες (1) Μαρόκο (1) Μαυρίκιος (1) Μαυριτανία (1) Μαυροβούνιο (1) Μιανμάρ (1) Μικρονησία (1) Μογγολία (1) Μοζαμβίκη (1) Μολδαβία (1) Μονακό (1) Μπανγκλαντές (1) Μπαρμπάντος (1) Μπαχάμες (1) Μπαχρέιν (1) Μπελίζ (1) Μπενίν (1) Μποτσουάνα (1) Μπουρκίνα Φάσο (1) Μπουρούντι (1) Μπουτάν (1) Μπρουνέι (1) Νήσοι Μάρσαλ (1) Νίγηρας (1) Ναμίμπια (1) Ναουρού (1) Νεπάλ (1) Νησιά Σολομώντα (1) Νιγηρία (1) Νικαράγουα (1) Ντομίνικα (1) Νότια Αφρική (1) Νότια Κορέα (1) Νότιο Σουδάν (1) Ομάν (1) Ονδούρα (1) Ουγγαρία (1) Ουγκάντα (1) Ουζμπεκιστάν (1) Ουκρανία (1) Ουρουγουάη (1) Πακιστάν (1) Παλάου (1) Παλαιστινιακή (1) Παναμάς (1) Παπούα Νέα Γουινέα (1) Παραγουάη (1) Παρθένοι Νήσοι (1) Περού (1) Πολωνία (1) Πορτογαλία (1) Πράσινο Ακρωτήριο (1) Ρεϊνιόν (1) Ρουάντα (1) Ρουμανία (1) Ρωσία (1) Σαν Μαρίνο (1) Σαουδική Αραβία (1) Σενεγάλη (1) Σεντ Κιτς-Νέβις (1) Σερβία (1) Σεϋχέλλες (1) Σιέρα Λεόνε (1) Σιγκαπούρη (1) Σλοβακία (1) Σλοβενία (1) Σομαλία (1) Σουαζιλάνδη (1) Σουδάν (1) Σουηδία (1) Σουρινάμ (1) Σρι Λάνκα (1) Συρία (1) Τανζανία (1) Τατζικιστάν (1) Ταϊβάν (1) Ταϊλάνδη (1) Τζαμάικα (1) Τζιμπουτί (1) Τουβαλού (1) Τουρκία (1) Τουρκμενιστάν (1) Τρινιντάντ και Τομπάγκο (1) Τσαντ (1) Τυνησία (1) Τόγκο (1) Τόνγκα (1) Υεμένη (1) Φίτζι (1) Φιλιππίνες (1) Φινλανδία (1) Ωκεανία (1) Азербайджан (1) Америка Құрама Штаттары (1) Антарктида (1) Антарктика (1) Арктика (1) Ауғанстан (1) Афганистан (1) Багам аралдары (1) Багамские острова (1) Батыс Самоа (1) Босния и Герцеговина (1) Босния-Герцеговина (1) Ботаника (1) Біріккен Араб Әмірліктері (1) Ватикан Государство (1) Ватикан Мемлекеттік (1) Виргин аралдары (1) Виргинские острова (1) Восточный Тимор (1) Демократическая республика Конго (1) Доминикан Республикасы (1) Доминиканская Республика (1) Европа (1) Еуропа (1) Жапония (1) Жаңа Зеландия (1) Западное Самоа (1) Индия (1) Казахстан (1) Комор аралдары аралдары (1) Коморские острова Острова (1) Конго Демократиялық Республикасы (1) Конго Республикасы (1) Кыргызстан (1) Македония (1) Мальдив (1) Мальдивские о-ва (1) Москва (1) Мыс Верде аралдары (1) Объединенные Арабские Эмираты (1) Орталық Африка Республикасы (1) Острова Зеленого Мыса (1) Оңтүстік Африка (1) Оңтүстік Корея (1) Пакистан (1) Палестина (1) Палестинский (1) Папуа-Жаңа Гвинея (1) Папуа-Новая Гвинея (1) Пәкістан (1) Ресей (1) Республика Конго (1) Россия (1) Сан - Марино (1) Сан-Марино (1) Саудовская Аравия (1) Северная Корея (1) Сейшель аралдары (1) Сейшельские острова (1) Сен-Пьер и Микелон (1) Сент-Винсент және Гренадины (1) Сент-Винсент и Гренадины (1) Сиерра-Леоне (1) Соломон аралдары (1) Соломоновы острова (1) Солтүстік Корея (1) Солтүстік Мұзды (1) Спорт (1) Судан Оңтүстік (1) Сьерра-Леоне (1) Таджикистан (1) Тимор-Лесте (1) Тринидад и Тобаго (1) Туркменистан (1) Турция (1) Түркия (1) Түрікменстан (1) Тәжікстан (1) Узбекистан (1) Южная Америка (1) Южная Африка (1) Южная Корея (1) Южный Судан (1) Япония (1) Қырғызстан (1) Қытай (1) Құрама Патшалық (1) Үндістан (1) Әзірбайжан (1) Өзбекстан (1) ავსტრალია (1) ავსტრია (1) ავღანეთში (1) აზერბაიჯანი (1) აზია (1) ალბანეთი (1) ალჟირი (1) ამერიკის შეერთებული შტატების (1) ანგოლა (1) ანდორა (1) ანტარქტიდა (1) ანტიგუა და ბარბუდა (1) არაბეთის გაერთიანებულ საემიროებში (1) არგენტინა (1) არქტიკაში (1) აფრიკა (1) აღმოსავლეთ ტიმორი (1) ახალი ზელანდია (1) ბანგლადეში (1) ბარბადოსი (1) ბაჰამის (1) ბაჰრეინი (1) ბელარუსი (1) ბელგია (1) ბელიზი (1) ბენინი (1) ბიოლოგიის (1) ბოლივია (1) ბოსნია-ჰერცოგოვინა (1) ბოტსვანა (1) ბრაზილია (1) ბრაზილიის (1) ბრუნეის (1) ბულგარეთი (1) ბურკინა ფასო (1) ბურუნდი (1) ბუტანი (1) გაბონის (1) გაიანა (1) გამბია (1) გეოგრაფია (1) გერმანია (1) გვატემალა (1) გვინეა (1) გვინეა ბისაუ (1) გრენადა (1) გრენლანდია (1) დანია (1) დასავლეთი სამოა (1) დასავლეთი საჰარა (1) დომინიკელთა რესპუბლიკა (1) ეგვიპტე (1) ევროპა (1) ეთიოპია (1) ეკვადორი (1) ეკვატორული გვინეა (1) ერაყი (1) ერითრეა (1) ესპანეთი (1) ესტონეთი (1) ვანუატუ (1) ვატიკანის სახელმწიფო (1) ვენესუელა (1) ვიეტნამი (1) ვირჯინიის კუნძულები (1) ზამბიის (1) ზიმბაბვე (1) თურქეთი (1) თურქმენეთი (1) იამაიკა (1) იემენი (1) ინდოეთი (1) ინდონეზია (1) იორდანია (1) ირანი (1) ირლანდია (1) ისლანდია (1) ისრაელი (1) იტალია (1) კაბო ვერდე (1) კამბოჯის (1) კამერუნი (1) კანადაში (1) კატარის (1) კენიაში (1) კვიპროსი (1) კირიბატი (1) კოლუმბია (1) კომორის კუნძულები (1) კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა (1) კოსტა რიკაში (1) კოტ დ 'ივუარი (1) ლაოსი (1) ლატვია (1) ლესოთო (1) ლიბანი (1) ლიბერია (1) ლიბია (1) ლიტვა (1) ლიხტენშტაინი (1) ლუქსემბურგი (1) მადაგასკარი (1) მავრიკი (1) მავრიტანია (1) მაკედონია (1) მალავი (1) მალაიზია (1) მალდივები (1) მალი (1) მალტა (1) მაროკო (1) მარშალის კუნძულები (1) მექსიკა (1) მიანმარის (1) მიკრონეზია (1) მოზამბიკი (1) მოლდოვა (1) მონაკო (1) მონტენეგრო (1) მონღოლეთი (1) ნამიბიაში (1) ნაურუ (1) ნეპალი (1) ნიგერი (1) ნიგერია (1) ნიკარაგუა (1) ნორვეგია (1) ოკეანია (1) ომანი (1) პაკისტანი (1) პალაუს (1) პალესტინელი (1) პანამა (1) პაპუა ახალი გვინეა (1) პარაგვაი (1) პერუ (1) პოლონეთი (1) პორტუგალია (1) რესპუბლიკა კონგოს (1) რუანდა (1) რუმინეთი (1) რუსეთი (1) საბერძნეთი (1) სალვადორი (1) სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკა (1) სამხრეთ კორეა (1) სამხრეთ სუდანი (1) სან-მარინო (1) საუდის არაბეთი (1) საფრანგეთი (1) საქართველო (1) სეიშელის კუნძულები (1) სენეგალი (1) სენტ-ვინსენტი და გრენადინები (1) სერბეთი (1) სვაზილენდი (1) სიერა ლეონე (1) სინგაპური (1) სირია (1) სლოვაკეთი (1) სლოვენია (1) სოლომონის კუნძულები (1) სომალიში (1) სომხეთი (1) სუდანი (1) სურინამი (1) ტაივანი (1) ტაილანდი (1) ტანზანია (1) ტაჯიკეთი (1) ტოგო (1) ტონგა (1) ტრინიდადი და ტობაგო (1) ტუვალუ (1) ტუნისი (1) უგანდა (1) უზბეკეთი (1) უკრაინა (1) უნგრეთი (1) ურუგვაი (1) ფილიპინები (1) ფინეთი (1) ფიჯის (1) ქ-ტომე და პრინსიპი (1) ქუვეითის (1) ყაზახეთი (1) ყირგიზეთი (1) შვედეთი (1) შვეიცარია (1) შრი-ლანკა (1) ჩადი (1) ჩეხეთის რესპუბლიკა (1) ჩილე (1) ჩინეთი (1) ჩრდილოეთ კორეა (1) ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკა (1) წმინდა კიტსი-ნევისი (1) წმინდა ლუსია (1) ხორვატია (1) ჯიბუტი (1) ჰაიტი (1) ჰოლანდია (1) ჰონდურასი (1)

Σχετικές Θέσεις

CityGobe