ΚΙΝΕΖΙΚΉΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉΣ

ΚΙΝΕΖΙΚΉΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉΣΚινέζοι Αρχιτεκτονική

Οι κήποι και οι τρόποι με τέλεια αρμονία με το περιβάλλον είναι δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά της κινεζικής αρχιτεκτονικής. Η ευθραυστότητα του ξύλου, τα οποία οι περισσότεροι μισθωτούς υλικό, εξηγεί γιατί δεν επιβίωσε στο πέρασμα των αιώνων δεν αρχιτεκτονικό μνημείο της πρώιμης ιστορίας της χώρας, γύρω στο έτος 2000 π.Χ., όμως, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του τι ήταν όπως παλιά αρχιτεκτονική μέσω κείμενα ή κανονισμούς και τα παραδείγματα των τυπικών κινεζικών κτίρια σώζονται στην Ιαπωνία στις πέτρινες πλατφόρμες ή βρωμιά. Ένα από τα πιο γνωστά είναι ο ναός του Horyuji (Horyu-ji) στα περίχωρα της ιαπωνικής πόλης της Nara.

Μορφές. Το τετράγωνο σχέδιο χώρο ή επιμήκη τοιχώματα και αναπτύσσεται κατά μήκος ενός άξονα Βορρά-Νότου (που μπορεί να έχουν θρησκευτική προέλευση) είναι η βασική μονάδα ενός σπιτιού, ή μια πόλη. Στην περίπτωση των πόλεων, μέσα σε αυτό το χώρο μέχρι αυξήθηκε διοικητικά ή θρησκευτικά κτίρια, καθώς και τα σπίτια με αυλές. Μικρή διαφορά υπήρχε μεταξύ των θρησκευτικών και κοσμικών κτιρίων, αλλά η κύρια πρόσοψη από τα πιο σημαντικά κτίρια ήταν πάντα με νότιο προσανατολισμό, ήταν πιστεύεται ότι είναι βόρεια η πηγή του κακού. το να αποφεύγεται-πολυτελείας, και υπερβολές στη διακόσμηση θεωρήθηκαν διοικητικής ανικανότητας των αποδεικτικών στοιχείων.

Στη δομή, η σπονδυλική στήλη είναι το στοιχείο στήριξης. Η κύρια μονάδα είναι μια μεγάλη κεντρική περιοχή σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα και διαιρείται σε μικρότερες περιοχές, που ονομάζεται Chien. Το κοινωνικό τομέα, Τανγκ, βρίσκεται μπροστά ή και στις δύο πλευρές του κεντρικού χώρου και μερικές φορές υπάρχει ακόμα ένα συνημμένο assobradado την hsien. Οι μονάδες προς τα ανατολικά και δυτικά της συχνά κεντρικό γίνει ανεξάρτητο, με παραστάδες και το δικό toppings. Παρατηρείται συχνά πλατφόρμα τάι που υπηρέτησε αρχικά ως παρατηρητήριο. Σε ορισμένες κατασκευές έχουν επίσης το ξύλινο πύργο δύο ή τρεις ορόφους που ονομάζεται Lou παγόδα πρωτότυπο, rt. Τις περισσότερες φορές, τα κτίρια, με τις μορφές τους σε τέλεια αρμονία με το περιβάλλον, είχε έναν όροφο και ήταν προικισμένη με κήπο. Το χρώμα που χρησιμοποιείται σε αφθονία, αλλά πάντα υπόκειται σε αυστηρά νομικά συστήματα. Κίτρινο, για παράδειγμα, ήταν αποκλειστικά για αυτοκρατορική κτίρια.

Η παγόδα, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της κινεζικής αρχιτεκτονικής στη γενική στέκεται μόνη της δίπλα σε ένα ναό στο μπροστινό μέρος της αίθουσας που περιέχει το βωμό με την ιερή εικόνες. Πρόκειται για ένα κτίριο αρκετών επικαλυπτόμενων ιστορίες, κάθε μικρότερη από εκείνη στην οποία στηρίζεται, και πάντα καταλήγει ένα περίτεχνο θέση. Έχει ένα μεγάλο λιμάνι μερικές φορές πλαισιώνεται από δύο συμμετρικές προμαχώνες και τις δύο πλευρές. Το τόξο ήταν γνωστή από την περίοδο Χαν (206 π.Χ.-220 της χριστιανικής εποχής), όταν χρησιμοποιείται με φειδώ και για εμπορικούς σκοπούς. Αργότερα επανεμφανίζονται, για Hindu επιρροή στις στοές των βουδιστικούς ναούς.

Ιστορία. Ίχνη καμάρες με κίονες σε απεργία πέτρα πλατφόρμες, θεμέλια της ακρόπολης με προμαχώνες και τετραγωνισμένο τάφοι σχέδιο ανακαλύφθηκαν σε Anyang (Ngan-yang), πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της πρώτης ιστορικής δυναστεία, η δυναστεία των Σανγκ (1766-1122 π.Χ.). Σχετικά με την αρχιτεκτονική Zhou περίοδο (Chou) (1122-255 π.Χ.), έχει μόνο αναφορές σε λογοτεχνικά κείμενα. Η πιο εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική μορφή του χρόνου φαίνεται να ήταν ο Ming Tang, ίσως μια πραγματική αίθριο που χρησιμοποιήθηκε μόνο κατά τη διάρκεια ένα συγκεκριμένο μέρος του έτους.

Μια κινεζική εθνική αρχιτεκτονική προκύπτει κατά τη διάρκεια της δυναστείας Τσιν (221 - 206 π.Χ.), κατά τη βασιλεία του αυτοκράτορα Shi Huangdi (Shih Huang-ti), το οποίο χτίστηκε πρωτεύουσα πολυάριθμα παλάτια και τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελές από οικοδομείται από τους προκατόχους του. Είναι ακριβώς αυτή η περίοδος που χρονολογείται το Σινικό Τείχος, ένα από τα πιο σημαντικά έργα της κινεζικής αρχιτεκτονικής και της μηχανικής. Σχεδιαστεί να περιέχουν τις επιδρομές των βαρβάρων βόρεια από μια σειρά τειχών της περιόδου Zhou, θα εκτείνεται σε 2,300 χιλιόμετρα (Shanhaiguan) Shan-hai-Kuan, στις ακτές της επαρχίας Hebei (Hopeh) για να Jiuquan (Chiu-Τσουάν), στην επαρχία Gansu (Kansu). Αρχικά χτισμένο σε πηλό, που ανακατασκευάστηκε με βάση την πέτρα και τούβλα κάτω από τους αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644). Στην κορυφή του χτίστηκε ένα δρόμο περίπου πέντε μέτρα πλάτος και σε τακτά χρονικά διαστήματα αυξάνονται πύργους, των οποίων το ύψος δεν υπερβαίνει τα 12m.

περίοδο Χαν, παραμένει ένα ενιαίο κτίριο, το μικρό εκκλησάκι κηδεία στο Xiatangshan πέτρα (Hsi T'ang-Shan), η οποία έχει τοίχους του διακοσμημένο με γλυπτά. Είναι γνωστό, όμως, ότι η περίοδος καταγράφηκε έντονη δραστηριότητα στον τομέα των κατασκευών, τόσο στο πρώτο κεφάλαιο, Changan (Sian), και στη δεύτερη, Λουογιάνγκ (Lo-γιανγκ). Ανάμεσα στα κτίρια που χτίστηκαν εκείνη την εποχή, που ξεχώρισαν το παλάτι του Chang αυτό και ming T'ang του Wang Mang - στρογγυλή δομή που στηρίζεται σε μια τετράγωνη βάση, κοσμική συμβολισμός. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, έρχεται για πρώτη φορά το πρωτότυπο Lou, Παγόδα.

Κατά την περίοδο που ονομάζεται Έξι δυναστείες (221 έως 589), η ταχεία επέκταση του βουδισμού οδήγησε σε μεγάλη αύξηση στην κατασκευή των ναών. Μεταξύ των ετών 530 και 570, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν λιγότερο από τριάντα χιλιάδες ναούς μόνο στη βόρεια Κίνα. Το βουδιστικό ναό ακολούθησε την παράδοση και κυριαρχείται από παγόδα, προέρχεται εν μέρει από lou, αλλά ίσως και τον πύργο ανεγερθεί στο Πεσαβάρ του Πακιστάν σήμερα, με 13 ορόφους που ολοκληρώνονται από μια ακίδα σιδήρου που κρέμασαν 13 χρυσά αρχεία. Το παλαιότερο κτίριο αυτής της περιόδου είναι το μοναστήρι του Αγίου Σουνγκ, με ευδιάκριτα ινδική λεπτομέρειες.

Η αρχιτεκτονική δραστηριότητα αυξήθηκε με την επανένωση υπό την δυναστεία Sui (581-618). Στη συνέχεια ήρθε αξιοσημείωτες αρχιτέκτονες όπως ο Γιανγκ Σου, ο οποίος επέστησε το σχέδιο της νέας πόλης του Λουογιάνγκ? Yu Kai-Wen, ο οποίος δημιούργησε μια βελτιωμένη έκδοση του Ming Tang? και γεν Pi, υπεύθυνος για την αποκατάσταση του Σινικού Τείχους. Κατά την περίοδο των Τανγκ (618-907), την τέχνη και την αρχιτεκτονική έζησε μια χρυσή φάση. Η πρωτεύουσα, Changan, ήταν μια οχυρωμένη πόλη, συμμετρικό σχέδιο.

Μερικοί άρχοντες του χρόνου χτίστηκε πολυτελή κτίρια, αλλά κατά το έτος 827 ένα διάταγμα που τις διαστάσεις και περιόρισε τον αριθμό και το είδος των διακόσμηση των επίσημων κτιρίων. Μικρή λείψανα των ξύλινων ναών, αλλά επιβίωναν παγόδες πέτρα ή κονιάματος, εκ των οποίων το πιο χαρακτηριστικό είναι ίσως το Tayen Ta (Big Goose Pagoda), το έτος 652, σε Changan, με επτά ορόφους και 58m υψηλό. περίπλοκο δομικό σύστημα της προέρχεται από τις τεχνικές ξυλουργικές εργασίες. Μια καινοτομία της περιόδου Tang είναι το οκταγωνικό σχέδιο, γεγονός που επιβεβαιώνεται από Jingzang τάφο (Ching Τσουνγκ), τον Sung mount.

Η αρχιτεκτονική της περιόδου Song (960-1279) χαρακτηρίζεται από την προσφυγή στην παράδοση. Εκείνη την εποχή, οι αρχιτέκτονες προσπαθούν να δώσουν μεγαλύτερη δύναμη και εκφραστικότητα σε κατασκευές με τη χρήση της διακόσμησης που χαρακτηρίζεται από την ένταση του χρώματος και η συχνή χρήση του εφυαλωμένα πλακίδια και κεραμίδια. Υπάρχουν ακόμα περίπου εξήντα παγόδες που περίοδο, το μεγαλύτερο μέρος του ενδέκατου αιώνα, όπως ο Βουδισμός Ζεν, του φόρου από τον δέκατο τρίτο αιώνα, δεν ευνοούν αυτό το είδος της κατασκευής.

Οι πιο χαρακτηριστικές μορφές της αρχιτεκτονικής τραγουδιού μπορούν να μελετηθούν στην Ιαπωνία, που ονομάζεται Karayo (κινέζικο στιλ). Με τις βαρβαρικές επιδρομές, που προαναγγέλλει-μια σταδιακή παρακμή της κινεζικής αρχιτεκτονικής. Το στυλ τραγουδιού επικρατεί κάτω από την κυριαρχία των Μογγόλων (1280-1368) και η μόνη καινοτομία της σεζόν είναι ένα νέο είδος της παγόδα, έξι ορόφους και οκταγωνικό σχέδιο, η επιρροή της Tantric βουδισμού Liao (White Παγόδα πατέρας-σε-ssu στην Jinzhou (Chin-Chou), Λιαονίνγκ, το ενδέκατο και δωδέκατο αιώνα).

Παρά τις πολυάριθμες μνημειακά κτίρια της εποχής, η πτώση συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του Ming (1368-1644) και Τσινγκ (1644-1911 / 1912). Ωστόσο, είναι η περίοδος Ming η κατασκευή ενός από τα πιο διάσημα έργα της κινεζικής αρχιτεκτονικής, η Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο (Πεκίνο), εντός του οποίου βρίσκεται το Αυτοκρατορικό Παλάτι. Το στυλ τραγουδιού μειώνεται σε ένα κρύο τύπο και χωρίς φαντασία. Ένα καλό αντιπροσωπευτικό έργο της εποχής είναι ο ναός της Zhihuazi (Chih-hua-ssu), 1444 στο Πεκίνο, το μικρό μέγεθος και πλούσια διακοσμημένο εσωτερικό. Η πολιτική διαίρεση, εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις, και την οικονομική κατάρρευση, επισημάνετε τις δεκαετίες μετά το τέλος του αυτοκρατορικού καθεστώτος το 1912. Η μείωση στην αρχιτεκτονική τονίζεται, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση των πολυώροφων κτιρίων, κατασκευάστηκε με τον τρόπο που Δύση.

Οι πόλεις του δέκατου ένατου αιώνα, είχε μια μεγαλύτερη επιρροή της Δύσης έχουν ένα συνονθύλευμα από στυλ που δεν έχουν καμία σχέση με την αρχιτεκτονική της χώρας. Μετά την επανάσταση του 1949, οι προσπάθειες προώθησης καταγράφηκαν της κινεζικής αρχιτεκτονικής, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών πόρων, θα πρέπει να εκφράσει το νέο τρόπο ζωής της χώρας. Με εκλεκτικισμός του, οι κομμουνιστές έχουν κρατήσει κάποια παραδοσιακά στοιχεία και προσπάθησε να ενώσει τον εκσυγχρονισμό της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένα από τα πιο σημαντικά παραδείγματα αυτής της τάσης είναι η Ta Hui-tang, το Κογκρέσο της Λαϊκής στην πρωτεύουσα.

Gostou? Compartilhe:

0 comentários:

Ελλάδα Δημοσιεύσεις (294) Российские Статьи (286) ქართული პოსტები (215) Қазақстан талқылаулар (210) Türk Mesajlar (204) Великобритания (20) Ελλάδα (19) Ηνωμένο Βασίλειο (19) Франция (11) Γαλλία (10) биология (10) Ηνωμένες Πολιτείες (8) Америка (8) Бразилия (6) Новая Зеландия (6) Соединенные Штаты (6) Κίνα (5) Νέα Ζηλανδία (5) Австралия (5) Amerika (4) Αμερική (4) Βραζιλία (4) Испания (4) Китай (4) Нидерланды (4) ამერიკა (4) Αλβανία (3) Αυστραλία (3) Ολλανδία (3) Дания (3) Норвегия (3) США (3) Сингапур (3) Чили (3) география (3) Birleşik Krallık (2) Δανία (2) Ισπανία (2) Ιστορία (2) Καναδάς (2) Κύπρος (2) Μεξικό (2) Νορβηγία (2) Χιλή (2) Австрия (2) Азия (2) Албания (2) Алжир (2) Ангола (2) Андорра (2) Антигуа и Барбуда (2) Аргентина (2) Армения (2) Африка (2) Бангладеш (2) Барбадос (2) Бахрейн (2) Беларусь (2) Белиз (2) Бельгия (2) Бенин (2) Болгария (2) Боливия (2) Ботсвана (2) Бруней (2) Буркина-Фасо (2) Бурунди (2) Бутан (2) Вануату (2) Венгрия (2) Венесуэла (2) Вьетнам (2) Габон (2) Гаити (2) Гайана (2) Гамбия (2) Гватемала (2) Гвинея (2) Гвинея-Бисау (2) Германия (2) Гондурас (2) Гренада (2) Гренландия (2) Греция (2) Грузия (2) Джибути (2) Доминика (2) Египет (2) Замбия (2) Западная Сахара (2) Зимбабве (2) Израиль (2) Индонезия (2) Иордания (2) Ирак (2) Иран (2) Ирландия (2) Исландия (2) Италия (2) Йемен (2) Камбоджа (2) Камерун (2) Канада (2) Катар (2) Кения (2) Кипр (2) Кирибати (2) Колумбия (2) Коста-Рика (2) Кот-д'Ивуар (2) Куба (2) Кувейт (2) Лаос (2) Латвия (2) Лесото (2) Либерия (2) Ливан (2) Ливия (2) Литва (2) Лихтенштейн (2) Люксембург (2) Маврикий (2) Мавритания (2) Мадагаскар (2) Малави (2) Малайзия (2) Мали (2) Мальта (2) Марокко (2) Маршалловы острова (2) Мексика (2) Микронезия (2) Мозамбик (2) Молдова (2) Монако (2) Монголия (2) Мьянма (2) Намибия (2) Науру (2) Непал (2) Нигер (2) Нигерия (2) Никарагуа (2) Океания (2) Оман (2) Палау (2) Панама (2) Парагвай (2) Перу (2) Польша (2) Португалия (2) Руанда (2) Румыния (2) Сальвадор (2) Санкт-Томе и Принсипи (2) Свазиленд (2) Сенегал (2) Сент-Китс-Невис (2) Сент-Люсия (2) Сербия (2) Сирия (2) Словакия (2) Словения (2) Сомали (2) Судан (2) Суринам (2) Таиланд (2) Тайвань (2) Танзания (2) Того (2) Тонга (2) Тувалу (2) Тунис (2) Уганда (2) Украина (2) Уругвай (2) Фиджи (2) Филиппины (2) Финляндия (2) Хорватия (2) Центрально-Африканская республика (2) Чад (2) Черногория (2) Чехия (2) Швейцария (2) Швеция (2) Шри-Ланка (2) Эквадор (2) Экваториальная Гвинея (2) Эритрея (2) Эстония (2) Эфиопия (2) Ямайка (2) общество (2) Қазақстан (2) ამინდი (2) გაერთიანებული სამეფო (2) იაპონია (2) კუბა (2) Afganistan (1) Afrika (1) Almanya (1) Amerika Birleşik Devletleri (1) Andorra (1) Angola (1) Antarktika (1) Antigua ve Barbuda (1) Arctic (1) Arjantin (1) Arnavutluk (1) Asya (1) Avustralya (1) Avusturya (1) Azerbaycan (1) Bahamalar (1) Bahreyn (1) Bangladeş (1) Barbados (1) Batı Sahara (1) Batı Samoa (1) Belize (1) Belçika (1) Benin (1) Beyaz Rusya (1) Bhutan (1) Birleşik Arap Emirlikleri (1) Bolivya (1) Bosna-Hersek (1) Botsvana (1) Brezilya (1) Brunei (1) Bulgaristan (1) Burkina Faso (1) Burundi (1) Cape Verde (1) Cezayir (1) Cibuti (1) Danimarka (1) Dominik Cumhuriyeti (1) Dominika (1) Doğu Timor (1) Ekvator (1) Ekvator Ginesi (1) El Salvador (1) Endonezya (1) Eritre (1) Ermenistan (1) Estonya (1) Etiyopya (1) Fas (1) Fiji (1) Fildişi Sahili (1) Filipinler (1) Filistin (1) Finlandiya (1) Fransa (1) Gabon (1) Gambiya (1) Gine (1) Gine-Bissau (1) Grenada (1) Grönland (1) Guatemala (1) Guyana (1) Güney Afrika (1) Güney Kore (1) Güney Sudan (1) Gürcistan (1) Haiti (1) Hindistan (1) Hollanda (1) Honduras (1) Hırvatistan (1) Irak (1) Jamaika (1) Japonya (1) Kamboçya (1) Kamerun (1) Kanada (1) Karadağ (1) Katar (1) Kazakistan (1) Kenya (1) Kiribati (1) Kolombiya (1) Komor Adaları (1) Kongo Demokratik Cumhuriyeti (1) Kosta Rika (1) Kuveyt (1) Kuzey Kore (1) Küba (1) Kıbrıs (1) Kırgızistan (1) Lesotho (1) Letonya (1) Liberya (1) Libya (1) Liechtenstein (1) Litvanya (1) Lüksemburg (1) Macaristan (1) Madagaskar (1) Makedonya (1) Malavi (1) Maldivler (1) Mali (1) Malta (1) Marshall Adaları (1) Mauritius (1) Meksika (1) Mikronezya (1) Moldova (1) Monako (1) Moritanya (1) Mozambik (1) Moğolistan (1) Myanmar (1) Mısır (1) Namibya (1) Nauru (1) Nepal (1) Nijer (1) Nijerya (1) Nikaragua (1) Norveç (1) Okyanusya (1) Orta Afrika Cumhuriyeti (1) Oικολογία (1) Pakistan (1) Palau (1) Panama (1) Papua Yeni Gine (1) Paraguay (1) Peru (1) Polonya (1) Portekiz (1) Romanya (1) Ruanda (1) Rusya (1) Saint Kittler Nevis (1) San Marino (1) Santa Lucia (1) Senegal (1) Seyşeller (1) Sierra Leone (1) Singapur (1) Slovakya (1) Slovenya (1) Solomon Adaları (1) Somali (1) Sri Lanka (1) St Tome ve Principe (1) St Vincent ve Grenadinler (1) Sudan (1) Surinam (1) Suriye (1) Suudi Arabistan (1) Svaziland (1) Sırbistan (1) Tacikistan (1) Tanzanya (1) Tayland (1) Tayvan (1) Togo (1) Tonga (1) Trinidad ve Tobago (1) Tunus (1) Tuvalu (1) Türkiye (1) Türkmenistan (1) Uganda (1) Ukrayna (1) Umman (1) Uruguay (1) Vanuatu (1) Vatikan Devleti (1) Venezuela (1) Viet Nam (1) Virgin Adaları (1) Yemen (1) Yeni Zelanda (1) Yunanistan (1) Zambiya (1) Zimbabve (1) Çad (1) Çek Cumhuriyeti (1) Çin (1) Özbekistan (1) Ürdün (1) İran (1) İrlanda (1) İspanya (1) İsrail (1) İsveç (1) İsviçre (1) İtalya (1) İzlanda (1) Şili (1) Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες (1) Άγιος Θωμάς και Πρίγκιπας (1) Αίγυπτος (1) Αγία Λουκία (1) Αγκόλα (1) Αζερμπαϊτζάν (1) Αιθιοπία (1) Ακτή του Ελεφαντοστού (1) Αλγερία (1) Ανατολικό Τιμόρ (1) Ανδόρα (1) Αντίγκουα και Μπαρμπούντα (1) Ανταρκτική (1) Αργεντινή (1) Αρκτική (1) Αρμενία (1) Αρχιτεκτονικησ (1) Ασία (1) Αυστρία (1) Αφγανιστάν (1) Αφρική (1) Αϊτή (1) Βέλγιο (1) Βανουάτου (1) Βατικανού (1) Βενεζουέλα (1) Βιετνάμ (1) Βολιβία (1) Βοσνία-Ερζεγοβίνη (1) Βουλγαρία (1) Βόρεια Κορέα (1) Γερμανία (1) Γεωργία (1) Γκάμπια (1) Γκαμπόν (1) Γουατεμάλα (1) Γουιάνα (1) Γουινέα (1) Γουινέα-Μπισάου (1) Γρενάδα (1) Γροιλανδία (1) Δημοκρατία της Τσεχίας (1) Δημοκρατία του Κονγκό (1) Δομινικανή Δημοκρατία (1) Δυτική Σαμόα (1) Δυτική Σαχάρα (1) Ελ Σαλβαδόρ (1) Ελβετία (1) Ερυθραία (1) Εσθονία (1) Ευρώπη (1) Ζάμπια (1) Ζιμπάμπουε (1) Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (1) Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (1) Ιαπωνία (1) Ινδία (1) Ινδονησία (1) Ιορδανία (1) Ιράκ (1) Ιράν (1) Ιρλανδία (1) Ισημερινή Γουινέα (1) Ισημερινός (1) Ισλανδία (1) Ισραήλ (1) Ιταλία (1) Κένυα (1) Καζακστάν (1) Καμερούν (1) Καμπότζη (1) Κατάρ (1) Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (1) Κιργιστάν (1) Κιριμπάτι (1) Κολομβία (1) Κομόρες (1) Κουβέιτ (1) Κούβα (1) Κροατία (1) Κόστα Ρίκα (1) Λάος (1) Λίβανος (1) Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (1) Λεσόθο (1) Λετονία (1) Λευκορωσία (1) Λιβερία (1) Λιβύη (1) Λιθουανία (1) Λιχτενστάιν (1) Λουξεμβούργο (1) Μάλι (1) Μάλτα (1) Μαδαγασκάρη (1) Μακεδονία (1) Μαλάουι (1) Μαλαισία (1) Μαλδίβες (1) Μαρόκο (1) Μαυρίκιος (1) Μαυριτανία (1) Μαυροβούνιο (1) Μιανμάρ (1) Μικρονησία (1) Μογγολία (1) Μοζαμβίκη (1) Μολδαβία (1) Μονακό (1) Μπανγκλαντές (1) Μπαρμπάντος (1) Μπαχάμες (1) Μπαχρέιν (1) Μπελίζ (1) Μπενίν (1) Μποτσουάνα (1) Μπουρκίνα Φάσο (1) Μπουρούντι (1) Μπουτάν (1) Μπρουνέι (1) Νήσοι Μάρσαλ (1) Νίγηρας (1) Ναμίμπια (1) Ναουρού (1) Νεπάλ (1) Νησιά Σολομώντα (1) Νιγηρία (1) Νικαράγουα (1) Ντομίνικα (1) Νότια Αφρική (1) Νότια Κορέα (1) Νότιο Σουδάν (1) Ομάν (1) Ονδούρα (1) Ουγγαρία (1) Ουγκάντα (1) Ουζμπεκιστάν (1) Ουκρανία (1) Ουρουγουάη (1) Πακιστάν (1) Παλάου (1) Παλαιστινιακή (1) Παναμάς (1) Παπούα Νέα Γουινέα (1) Παραγουάη (1) Παρθένοι Νήσοι (1) Περού (1) Πολωνία (1) Πορτογαλία (1) Πράσινο Ακρωτήριο (1) Ρεϊνιόν (1) Ρουάντα (1) Ρουμανία (1) Ρωσία (1) Σαν Μαρίνο (1) Σαουδική Αραβία (1) Σενεγάλη (1) Σεντ Κιτς-Νέβις (1) Σερβία (1) Σεϋχέλλες (1) Σιέρα Λεόνε (1) Σιγκαπούρη (1) Σλοβακία (1) Σλοβενία (1) Σομαλία (1) Σουαζιλάνδη (1) Σουδάν (1) Σουηδία (1) Σουρινάμ (1) Σρι Λάνκα (1) Συρία (1) Τανζανία (1) Τατζικιστάν (1) Ταϊβάν (1) Ταϊλάνδη (1) Τζαμάικα (1) Τζιμπουτί (1) Τουβαλού (1) Τουρκία (1) Τουρκμενιστάν (1) Τρινιντάντ και Τομπάγκο (1) Τσαντ (1) Τυνησία (1) Τόγκο (1) Τόνγκα (1) Υεμένη (1) Φίτζι (1) Φιλιππίνες (1) Φινλανδία (1) Ωκεανία (1) Азербайджан (1) Америка Құрама Штаттары (1) Антарктида (1) Антарктика (1) Арктика (1) Ауғанстан (1) Афганистан (1) Багам аралдары (1) Багамские острова (1) Батыс Самоа (1) Босния и Герцеговина (1) Босния-Герцеговина (1) Ботаника (1) Біріккен Араб Әмірліктері (1) Ватикан Государство (1) Ватикан Мемлекеттік (1) Виргин аралдары (1) Виргинские острова (1) Восточный Тимор (1) Демократическая республика Конго (1) Доминикан Республикасы (1) Доминиканская Республика (1) Европа (1) Еуропа (1) Жапония (1) Жаңа Зеландия (1) Западное Самоа (1) Индия (1) Казахстан (1) Комор аралдары аралдары (1) Коморские острова Острова (1) Конго Демократиялық Республикасы (1) Конго Республикасы (1) Кыргызстан (1) Македония (1) Мальдив (1) Мальдивские о-ва (1) Москва (1) Мыс Верде аралдары (1) Объединенные Арабские Эмираты (1) Орталық Африка Республикасы (1) Острова Зеленого Мыса (1) Оңтүстік Африка (1) Оңтүстік Корея (1) Пакистан (1) Палестина (1) Палестинский (1) Папуа-Жаңа Гвинея (1) Папуа-Новая Гвинея (1) Пәкістан (1) Ресей (1) Республика Конго (1) Россия (1) Сан - Марино (1) Сан-Марино (1) Саудовская Аравия (1) Северная Корея (1) Сейшель аралдары (1) Сейшельские острова (1) Сен-Пьер и Микелон (1) Сент-Винсент және Гренадины (1) Сент-Винсент и Гренадины (1) Сиерра-Леоне (1) Соломон аралдары (1) Соломоновы острова (1) Солтүстік Корея (1) Солтүстік Мұзды (1) Спорт (1) Судан Оңтүстік (1) Сьерра-Леоне (1) Таджикистан (1) Тимор-Лесте (1) Тринидад и Тобаго (1) Туркменистан (1) Турция (1) Түркия (1) Түрікменстан (1) Тәжікстан (1) Узбекистан (1) Южная Америка (1) Южная Африка (1) Южная Корея (1) Южный Судан (1) Япония (1) Қырғызстан (1) Қытай (1) Құрама Патшалық (1) Үндістан (1) Әзірбайжан (1) Өзбекстан (1) ავსტრალია (1) ავსტრია (1) ავღანეთში (1) აზერბაიჯანი (1) აზია (1) ალბანეთი (1) ალჟირი (1) ამერიკის შეერთებული შტატების (1) ანგოლა (1) ანდორა (1) ანტარქტიდა (1) ანტიგუა და ბარბუდა (1) არაბეთის გაერთიანებულ საემიროებში (1) არგენტინა (1) არქტიკაში (1) აფრიკა (1) აღმოსავლეთ ტიმორი (1) ახალი ზელანდია (1) ბანგლადეში (1) ბარბადოსი (1) ბაჰამის (1) ბაჰრეინი (1) ბელარუსი (1) ბელგია (1) ბელიზი (1) ბენინი (1) ბიოლოგიის (1) ბოლივია (1) ბოსნია-ჰერცოგოვინა (1) ბოტსვანა (1) ბრაზილია (1) ბრაზილიის (1) ბრუნეის (1) ბულგარეთი (1) ბურკინა ფასო (1) ბურუნდი (1) ბუტანი (1) გაბონის (1) გაიანა (1) გამბია (1) გეოგრაფია (1) გერმანია (1) გვატემალა (1) გვინეა (1) გვინეა ბისაუ (1) გრენადა (1) გრენლანდია (1) დანია (1) დასავლეთი სამოა (1) დასავლეთი საჰარა (1) დომინიკელთა რესპუბლიკა (1) ეგვიპტე (1) ევროპა (1) ეთიოპია (1) ეკვადორი (1) ეკვატორული გვინეა (1) ერაყი (1) ერითრეა (1) ესპანეთი (1) ესტონეთი (1) ვანუატუ (1) ვატიკანის სახელმწიფო (1) ვენესუელა (1) ვიეტნამი (1) ვირჯინიის კუნძულები (1) ზამბიის (1) ზიმბაბვე (1) თურქეთი (1) თურქმენეთი (1) იამაიკა (1) იემენი (1) ინდოეთი (1) ინდონეზია (1) იორდანია (1) ირანი (1) ირლანდია (1) ისლანდია (1) ისრაელი (1) იტალია (1) კაბო ვერდე (1) კამბოჯის (1) კამერუნი (1) კანადაში (1) კატარის (1) კენიაში (1) კვიპროსი (1) კირიბატი (1) კოლუმბია (1) კომორის კუნძულები (1) კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა (1) კოსტა რიკაში (1) კოტ დ 'ივუარი (1) ლაოსი (1) ლატვია (1) ლესოთო (1) ლიბანი (1) ლიბერია (1) ლიბია (1) ლიტვა (1) ლიხტენშტაინი (1) ლუქსემბურგი (1) მადაგასკარი (1) მავრიკი (1) მავრიტანია (1) მაკედონია (1) მალავი (1) მალაიზია (1) მალდივები (1) მალი (1) მალტა (1) მაროკო (1) მარშალის კუნძულები (1) მექსიკა (1) მიანმარის (1) მიკრონეზია (1) მოზამბიკი (1) მოლდოვა (1) მონაკო (1) მონტენეგრო (1) მონღოლეთი (1) ნამიბიაში (1) ნაურუ (1) ნეპალი (1) ნიგერი (1) ნიგერია (1) ნიკარაგუა (1) ნორვეგია (1) ოკეანია (1) ომანი (1) პაკისტანი (1) პალაუს (1) პალესტინელი (1) პანამა (1) პაპუა ახალი გვინეა (1) პარაგვაი (1) პერუ (1) პოლონეთი (1) პორტუგალია (1) რესპუბლიკა კონგოს (1) რუანდა (1) რუმინეთი (1) რუსეთი (1) საბერძნეთი (1) სალვადორი (1) სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკა (1) სამხრეთ კორეა (1) სამხრეთ სუდანი (1) სან-მარინო (1) საუდის არაბეთი (1) საფრანგეთი (1) საქართველო (1) სეიშელის კუნძულები (1) სენეგალი (1) სენტ-ვინსენტი და გრენადინები (1) სერბეთი (1) სვაზილენდი (1) სიერა ლეონე (1) სინგაპური (1) სირია (1) სლოვაკეთი (1) სლოვენია (1) სოლომონის კუნძულები (1) სომალიში (1) სომხეთი (1) სუდანი (1) სურინამი (1) ტაივანი (1) ტაილანდი (1) ტანზანია (1) ტაჯიკეთი (1) ტოგო (1) ტონგა (1) ტრინიდადი და ტობაგო (1) ტუვალუ (1) ტუნისი (1) უგანდა (1) უზბეკეთი (1) უკრაინა (1) უნგრეთი (1) ურუგვაი (1) ფილიპინები (1) ფინეთი (1) ფიჯის (1) ქ-ტომე და პრინსიპი (1) ქუვეითის (1) ყაზახეთი (1) ყირგიზეთი (1) შვედეთი (1) შვეიცარია (1) შრი-ლანკა (1) ჩადი (1) ჩეხეთის რესპუბლიკა (1) ჩილე (1) ჩინეთი (1) ჩრდილოეთ კორეა (1) ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკა (1) წმინდა კიტსი-ნევისი (1) წმინდა ლუსია (1) ხორვატია (1) ჯიბუტი (1) ჰაიტი (1) ჰოლანდია (1) ჰონდურასი (1)

Σχετικές Θέσεις

CityGobe